Как да направим правилен избор на фирма за СОТ?

Охраната на домове и търговски обекти в последните години е един от важните приоритети на всеки от нас и това е основната причина, поради която на икономическия пазар има охранителни фирми, които предлагат както физическа охрана, така и охрана с технически средства или накратко казано СОТ (сигнално-охранителна техника) и видеонаблюдение. Охраната посредством СОТ се оказва удачна, тъй като услугата е достъпна в ценово отношение, а ползата от охрана със сигнално-охранителна техника е неоспорима. Монтирайки сигнално-охранителна техника в дома, офиса или търговския си обект, Вие си гарантирате 24-часово постоянно наблюдение и си спестявате неприятности и непредвидени разходи.  

Изборът на подходяща охранителна фирма за СОТ обаче не е толкова лесен и ще е необходимо да обърнете внимание на няколко основни аспекта:  

Преди всичко, когато решите да поставите СОТ - без значение дали в дома, офиса или търговския си обект, е желателно да изискате от охранителната фирма да извърши предварителен оглед на място, за да сте сигурни, че помещението е подходящо за монтаж на сигнално-охранителна техника. Доверете се на професионалисти, които ще Ви дадат най-добрите съвети какво е добре да се направи в конкретния случай, за да се охранява обекта най-ефективно.  

Охранителна фирма АРЕС ГРУП 1 предлага на своите потенциални клиенти безплатен оглед, оценка и препоръки.

Някои от най-съществените фактори, който трябва да вземете под внимание при избор на охранителна фирма за СОТ, са: кои са надеждните фирми в бранша, в какъв периметър действат, колко автопатрула има в района на Вашия дом (офис, магазин) и времето им на реакция. Така ще сте сигурни, че при подаден сигнал от сигнално-охранителната техника, специализираните екипи на фирмата ще могат да действат с необходимата бързина и да реагират адекватно на получения сигнал.