Видеонаблюдение - съвети и препоръки

Видеонаблюдението е добро решение за преодоляването на множество проблеми, включително кражби и вандализъм. В дългосрочен план системите за видеонаблюдение могат да Ви спестят време и пари, както и да направят Вашата фирма по-ефективна. Камерите за видеонаблюдение могат да Ви дадат реална представа, откъде е най-лесен достъпът и кои са уязвимите места във Вашия обект. Това ще Ви помогне да вземете необходимите мерки, така че такова събитие да не се повтаря в бъдеще. 

Високо рискови обекти и места: 


- Строителни площадки 

Ако работите в строителния бранш, знаете, че кражбите може да се окажат голям проблем. Изчислено е, че почти 40 000 000 лв. годишно струват на строителните фирми кражбите на материали и механизация от строителните площадки. Без предприемането на подходящи мерки по охраната, тази цифра ще продължи да нараства. Кражбата на материали и оборудване може да забави вашите проекти, да повиши застрахователните Ви разходи, и да срине репутацията на фирмата Ви. 


- Магазини 

На първо място при изграждане на системата за видеонаблюдение в хранителен или друг вид магазин е необходимо да се вземат в предвид всички места от където може да се появи пробойна в сигурността на магазина. Повечето собственици на магазини правят грешка, като определят броя на камерите според възможния бюджет. Това от гледна точка на сигурността е глупава инвестиция в некачествено работеща система за видеонаблюдение. Тази система има доста дупки в сигурността и която може да се заобиколи от недобросъвестни граждани или работници по всяко време с минимални усиля. Така изградена системата за видеонаблюдение не е нищо друго освен хвърлени пари на вятъра. Затова първият съвет от екипът на АРЕС ГРУП 1 е когато решите да изграждате такава система за наблюдение не пестете пари, а ги инвестирайте във вашите очи виждащи всичко което се случва в обекта. 


- Паркинг места пред жилищни сгради и офиси – къщи, блокове, кооперации, офис сгради. 

Знаем, че кражбите на коли са често явление и това далеч не е единствената опасност за автомобила. Често пъти невнимателни шофьори причиняват щети на съседни превозни средства или недоброжелатели пукат гуми или повреждат автомобили. Това са проблеми, които могат да бъдат лесно решени, с помощта на монтирани системи за видео охрана, които документират и запазват кадри. Записите могат лесно могат да бъдат преглеждани и записвани на преносими устройства. 


- Банкомати 

Популярно решение е монтирането на видеокамери при банкоматите, където те се поставят така, че да могат да заснемат лицето и действията на всеки, използващ апарата.Така лесно могат да се установят измами с теглене на пари от чужди карти или кражба на данни от картите чрез поставяне на следящо устройство в самият банкомат. 24-часовите системи за видеонаблюдение осигуряват записи 24 часа в денонощието, ако това е необходимо (в противен случай, те записват единствено тогава, когато засекат движение). Това е особено полезно за АТМ банкоматите, които са разположени извън банките и са напълно достъпни по всяко време на денонощието. 


- Входове на жилищни сгради 

Монтирането на камера за видоконтрол на входа на вашето жилище или жилищна сграда е находчиво решение за справяне с кражбите по домовете. Това е начин да откажете крадците да извършат посегателство срещу вашето имущество. В този ред на мисли видеонаблюдението се явява превантивна мярка срещу нарушителите. 

Инвестирайки в система за видеоконтрол, Вие си осигурявате спокойствие и възвращаемост в дългосрочен план. Системата ще Ви спести много главоболия и бъдещи неприятности и ще Ви позволи да виждате и контролирате своя бизнес, независимо от моментното си местоположение.