Видеонаблюдение на Соларни полета

Сигурна охранителна система на фотоволтаични централи.

Инсталиране на наблюдение за слънчеви централи е едно логично решение за доставяне на необходимото ниво на сигурност.
Със нарастването на значението на екологични и възобновяеми източници на енергия, се наблюдава нарастване на инвестициите в сектора. АРЕС ГРУП 1 предлага гама от решения за осъществяване на надеждна защита, която да съответства на значението на соларните полета.
 

За видеонаблюдение на фотоволтаични централи се използват следните типове камери:
IP камери.
Аналогови камери.
Комбинирана система от IP камери и аналогови камериКамерите също така могат да бъдат разделени на статични(могат да бъдат премествани само ръчно) и моторизирани PTZ(Pan-Tilt-Zoom) камери. При хибриден тип инсталация (при който участват и моторизирани и статични камери), моторизирани камери се инсталират само на възлови (ключови места) като входове, изходи на обекта. За всички други места се използват статични видеокамери.
За да бъде осъществена по-цялостна защита на слънчевите централи, е препоръчително видеонаблюдението да бъде комбинирано със периметрова охрана на соларни полета.
За консултация за тези наши продукти и услуги както и за останалите, може да ни потърсите на телефон 0700 18 077и 052/633-918 или по e-mail: info@aresgroup.bg.